Oraşul Nisa, de pe Riviera franceză, organizează sâmbătă seara primul foc de artificii, cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, de la atentatul sângeros de la 14 iulie 2016, a anunţat muncipalitatea, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest foc de artificii va fi realizat de pe o barjă plasată în faţa cheiului Statelor Unite, în prelungirea celebrei Promenade a Englezilor, însă la 13 iulie, şi nu la 14 iulie, la cererea asociaţiilor care reprezintă familiile victimelor.

Tema reţinută anul acesta a focului de artificii este ”renaşterea” şi ”întoarcerea la viaţă”, a anunţat vineri Primăria din Nisa, şi va fi însoţită ”de o muzică purtătoare de speranţă”.

Un omagiu le va fi adus victimelor la 14 iulie, printr-o ceremonie culturală dimineaţa şi un concert al Orchestrei Filarmonice din Nisa seara, la finalul căruia, la ora locală 22.34 (23.34, ora României) - ora atentatului din 2016 - 86 de fascicule vor fi proiectate pe cer de pe faleză.

La 14 iulie 2016, atentatul comis la finalul focului de artificii pe Promenade des Anglais de către tunisianul Mohamed Lahouaiej-Bouhlel şi revendicat de organizaţia Statul Islamic (SI), s-a soldat cu 86 de morţi, 206 răniţi şi 1.360 de persoane traumatizate, potrivit bilanţului comunicat de către Fondul de garanţie care indemnizează victimele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.