O primă contaminare cu varianta britanică a noului coronavirus a fost depistată în Iran, unde bilanţul oficial publicat marţi înregistrează o scădere a numărului morţilor din cauza covid-19 sub pragul de 100 - pentru prima oară de mai bine de şase luni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din nefericire, primul caz al variantei britanice a covid-19 a fost depistat la unul dintre compatrioţii noştri care a sosit din Marea Britanie”, a anunţat la televiziune ministrul Sănătăţii Said Namaki.

Iranul este cea mai afectată ţară dn Orientul Mijlociu de pandemia covid-19.

Varianta B.1.1.7 - denumită VOC 202012/01 - a fost descoperită în noiembrie în Maria Britanie şi s-a extins rapid în întreg regatul, iar apoi a fost depistată în zeci de ţări din lume.

Potrivit primelor date este vorba despre o tulpină mult mai contagioasă decât a virusului aflat în circulaţie, dar care pare să nu fie mai periculoasă.

Potrivit lui Said Namaki, persoana testată pozitiv cu noua variantă s-a plasat în carantină la sosirea în Iran şi nu şi-a contaminat rudele.

Noul coronavirus a ucis 55.748 de oameni în Iran şi a contaminat 1.255.620 de la primele cazuri, în februarie, potrivit ultimelor date oficiale anunţate marţi de către o purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari.

Numeroşi oficiali iranieni, inclusiv Said Namaki, recunosc că aceste bilanţuri sunt puternic subestimate.

Sima Sadat Lari a anunţat că bilanţul zilnic al morţilor din cauza covid-19 la nivel naţional a scăzut în ultimele 24 de ore la 98 de decese - cel mai mic bilanţ înregistrat de la 18 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.