Două cazuri de contaminare cu noul coronavirus chinez au fost depistate în Italia, primele în această ţară, a anunţat premierul Giuseppe Conte, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Italia a hotărât să suspende toate legăturile aeriene cu China, a anunţat şeful Guvernului italian.

”Avem două cazuri confirmate de coronavirus în Italia”, a declarat Giuseppe Conte într-o conferinţă de presă, joi, precizând că este vorba despre doi turişti chinezi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a catalogat joi drept urgenţă de sănătate publică de amploare internaţională această epidemie apărută în China.

CUPLUL DE PE NAVA DE CROAZIERĂ NU ESTE CONTAMINAT

Teste complementare efectuate la Roma au exclus prezenţa noului coronavirus pe un vapor de croazieră blocat la Civitavecchia, iar mii de pasageri, blocaţi de joi dimineaţa la bord, au fost autorizaţi să debarce, au anunţat joi seara agenţiile italiene de presă, relatează AFP.

Testele probelor prelevate unui cuplu chinez, în care soţia prezenta simptome de boală, analizate la un spital specializat din Roma, s-au dovedit negative, a confirmat Ministerul italian al Sănătăţii.

O mie de pasageri - dintre cei 6.000 de la bord - care urmau să debarce la Civitavecchia au fost astfel autorizaţi să o facă, scrie presa.

Primarul acestui oraş de coastă s-a opus aprig ca pasagerii de pe navă să debarce înainte de aflarea rezultatelor testelor.

”Trebuie să protejez sănătatea cetăţenilor mei. Pentru moment, doar bagajele au fost debarcate de pe navă, nu pasageri. Aşteptăm rezultatele testelor de la Spitalul Spallanzani”, declara anterior primarul Civitavecchia, Ernesto Tedesco.

”Sistemul sanitar italian este pregătit în cazul în care există vreun caz de contagiune cu noul coronavirus”, sublinia de asemena preşedintele Institutului Superior de Sănătate Silvio Brusaferro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.