Toţi angajaţii sectorului privat urmează să fie obligaţi să se vaccineze împotriva covid-19 - începând de la 27 decembrie -, a annţat luni primarul în exerciţiu la New Yorkului Bill de Blasio, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bill de Blasio merge mai departe decât preşedintele democrat Joe Biden, care a dispus vaccinarea obligatorie - începând de la 4 anuarie - a salariaţilor societăţilor cu peste 100 de angajaţi, o decizie blocată în justiţie în prezent.

”Aici, la New York, am decis să lansăm un atac prevenitv (împotriva noului coronavirus), pentru a face ceva îndrăzneţ în vederea oprii răspândirii covid şi pericolului pe care-l reprezntă pentru noi toţi”, a anunţat la postul MSNBC Bill de Blasio.

El a precizatcă toţi ”angajatorii din sectorul privat din New York vot fi vizaţi de vaccinarea obligatorie începând de la 27 decembrie”, în total 184.000 de întreprnderi, societăţi şi magazine.

Tot de la 27 decembrie, ”newyorkezii în vârstă de pestwe 12 ani vor trebui să prezinte dovada că s-au vaccinat cu trei doze de vaccin”, a mai anunţat primarul, care urmează să plece din funcţie la 31 decembrie.

Bill de Blasio urmează să-i lase postul democratului Eric Adams, ales primar al New Yorkului la 2 noiembrie.

Prezenţa variantei omicron a noului coronavirus a fost confirmată în cel puţin 15 state americane.

În statul New York s-au confrmat câteva cazuri de contaminare cu varianta omicron.

Oraşul New York a fost extrem de afectat de epidemie în 2020, şi înregistrează cel puţin 34.000 de morţi dn cauza covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.