Primarul Londrei, Sadiq Khan, a descris coliziunea de la moscheea Finsbury Park drept un atac deliberat, care a vizat „londonezi nevinovaţi, dintre care mulţi încheiau rugăciunile în luna sfântă a Ramadanului”, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Deşi pare să fie un atac vizând o anumită comunitate, asemene atacurilor îngrozitoare din Mancheste, Westminster şi London Bridge, este de asemenea un asalt asupra tuturor valorilor noastre împărtăşite de toleranţă, libertate şi respect”, a scris edilul pe Facebook.

Primarul, primul musulman care conduce Londra, a precizat că au fost desfăşuraţi poliţişti suplimentari „pentru a linişti comunităţile, în special pe care care marchează Ramadanul”.

Cel puţin un om a murit şi alţi opt au fost internaţi după ce o dubă alba a lovit în plin un grup de pietoni care ieşeau dintr-o moschee din Londra.

Poliţia tratează incidentul ca pe unul de natură teroristă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.