Viktor Tereshchenko, primarul din Velykoburlutska, localitate din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, a fost capturat de forţele ruse, potrivit unui mesaj video de joi al lui Oleg Sinegubov, şeful Administraţiei Regionale din Harkov, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am aflat astăzi că (ruşii) l-au capturat pe liderul comunităţii din Velykoburlutska, Viktor Nikolaevich Tereshchenko. Astfel de oameni trebuie să aibă pază. Viktor Nikolaevich a fost răpit pur şi simplu de la locul său de muncă şi dus la secţia locală de poliţie. Ei l-au reţinut şi nu vor să îl elibereze", a spus Sinegubov.

Oficialii locali condamnă acest gest, a adăugat el, spunând că lucrează pentru ca liderul localităţii să fie eliberat cât mai curând posibil.

"În curând, teritoriile noastre ocupate vor fi din nou ale noastre", a spus el.

Sinegubov a afirmat că, deşi forţele ruse nu au cucerit Harkovul, ele "continuă teroarea la adresa populaţiei civile, în special faţă de conducătorii comunităţilor din regiunea Harkov".

Informaţia vine la o zi după ce primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, care fusese răpit de forţele ruse, a fost eliberat, în cadrul unui schimb de prizonieri.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.