Prima rundă de discuţii dintre liderul nord-coreean Kim Jong-un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in s-a încheiat iar cei doi urmează să ia prânzul separat, urmând ca discuţiile să fie reluate după-amiază, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Moon, Yoon Young-chang, a oferit detalii cu privire la discuţii, lăsând impresia unei întâlniri desfăşurate într-o atmosferă destinsă.

Kim a susţinut că ar fi dispus să viziteze sediul Preşedinţiei sud-coreene din Seul dacă va fi invitat,  în timp ce Moon a afirmat că speră ca viitoarele întâlniri să aibă loc atât în Nord cât şi în Sud. „Întâlnirile noastre vor continua la Phenian, Seul, insula Jeju şi muntele Paektu”, a declarat Moon.

Propunerea a fost susţinută de Kim care a afirmat că ar trebui ca cei doi „să se întâlnească mai des”.

Seulul a comunicat că liderul nord-coreean i-a cerut în glumă scuze lui Moon pentru că i-a întrerupt somnul cu testele nucleare de anul trecut, atunci când preşedintele sud-coreean a fost nevoit să convoace întâlniri ale consiliului de securitate la primele ore ale dimineţii. „Nu vă vom mai întrerupe somnul de dimineaţă de acum înainte”, a susţinut Kim.

Conform informaţiilor din partea sud-coreană, Moon a declarat că discuţia a fost „foarte bună” şi reprezintă „un cadou pentru lume”.

Purtătorul de cuvânt al lui Moon a declarat că liderul nord-coreean a adus în discuţie şi situaţia dezertorilor nord-coreeni care au ajuns în Sud precizând că şi ei se află printre oamenii care au aşteptări ridicate de la summit pentru a vindeca rănile şi a îmbunătăţi relaţiile dintre cele două ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.