Un recurs în justiţie a fost depus împotriva rapperilor Travis Scott şi Drake, organizatorilor concertului şi sălii în care a avut loc de către una dintre cele 12 persoane rănite grav la festivalul Astroworld, în Houston, acuzaţi de faptul că au ”făcut un dezastru” la concertul Live Nation, în Texas, şi de faptul că sunt responsabili de o busculadă în rândul spectatorilor soldată cu opt morţi, au anunţat avocaţi ai reclamantului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cabinetul texan de avocatură Thomas J. Henry Law a postat duminică pe Twitter un articol publicat de tabloidul britanic Daily Mail cu privire la aceste proceduri judiciare şi au confirmat că a depus ”una dintre prmele plângeri împotriva tragediei Travis Scott la festivalul Astroworld”.

Reclamantul - Kristian Paredes, în vârstă de 23 de ani - este una dintre persoanele ”grav rănite” la acest concert, în noaptea de 5 noiembrie.

În total, aproximativ 50.000 de persoane participau la festivalul Astroworld, unde erau mobilizaţi peste 360 de agenţi de poliţie şi 240 de agenţi de securitate.

Mulţimea a început să se înghesuie, către ora locală 21.00, către scenă, provocând panică şi primii răniţi. Apoi spectatori au început să cadă şi să-şi piardă cunoştinţa, ceea ce a cauzat din nou panică, potrivit autorităţilor.

Kristian Paredes, un rezident în Texas, îi dă în judecată, de asemenea, pe organizatorii concertului - Live Nation - şi sala de spectacol.

El afirmă că a ”simţit o împingere imediată”, la secţiunea intărilor, după ce Travis Scott a urcat pe scenă, se arată în plângere.

”Mulţimea a devenit haotică şi a început o busculadă”, declară el.

”Mai multe persoane i-au implorat pe agenţii de securitate Live Nation să le ajute, însă au fost ignorate”, se arată în plângere.

În plângere, depusă la un tribunal din Houston, se arată că Travis Scott a ”incitat la haos şi la dezastru” la concerte precedente.

Rapperul Drake este acuzat, de asemenea, că a contribuit la această busculadă la urcarea pe scenă. Drake şi-a continuat concertul, în pofia faptului că ”mulţimea scăpa de sub control”.

Potrivit altor măturii, Travis Scott - care a lansat Turul Astroworld în 2018 - s-a oprit din concert când şi-a văzut fanii suferind în apropiere de scenă.

Primarul Houstonului Sylvester Turner a anunţat că autorităţile examinează înregistrări video şi discută cu martori, organizatorii concertului şi persoane spitalizate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.