Prima hotărâre a Guvernului va fi să îl destituie pe preşedintele Cataloniei Carles Puigdemont, în cazul în care Senatul îi acordă puteri speciale, a declarat vineri premierul spaniol Mariano Rajoy în plenul Camerei superioare a Parlamentului, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rajoy s-a adresat Camerei înainte de votul asupra acordării unor puteri constituţionale în vederea preluării controlului asupra puterilor regiunii autonome catalonia cu scopul de a opri demersurile regiunii către independenţă.

Şeful Guvernului central a declarat că, în cazul în care măsurile pe care le propune sunt aprobate, Executivul de la Madrid îi va demite pe preşedintele catalan Carles Puigdemont şi pe miniştrii acestuia.

Ceea ce se întâmplă în Catalonia este ”o încălcare clară a legilor, a democraţiei, a drepturilor tuturor, iar asta are consecinţe”, a subliniat Rajoy.

Măsurile reprezintă doar un mijloc de ieşire din criză, a spus el.

Premierul spaniol a fost ovaţionat.

Parlamentul regional al Cataloniei urmează să se întrunească, la rândul lui, într-o sesiune sepcială, vineri, în care ar putea să declare oficial independenţa regiunii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.