Un judecător la cea mai înaltă instanţă din New York, Sheila Abdus-Salaam, prima femeie afro-americană numită la Curtea de Apel a statului şi prima musulmană judecător, a fost descoperită decedată în râul Hudson, au anunţat autorităţile citate de New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ofiţerii de la Departamentul Portuar al Poliţiei din New York a fost contactat miercuri, în jurul orei locale 13.45 (20.45 ora României), că o persoană pluteşte în zona Manhattanului. Victima, care s-a dovedit a fi judecătoarea în vârstă de 65 de ani, a fost scoasă din apă şi dusă pe ţărm, unde medicii nu au putut decât să constate decesul.

Poliţia anchetează cum a ajuns femeia în râu, dar deocamdată nu există semne ale unei agresiuni. Soţul său a identificat cadavrul.

Începând din 2013, Abdus-Salaam a devenit unul dintre cei şapte judecători care servesc la Curtea de Apel a statului New York.

Anterior, ea a fost timp de patru ani un judecător asociat la o divizie a Curţii Supreme din stat, iar timp de 15 ani a fost reprezentant pentru Manhattan al Curţii Supreme a New Yorkului. Ea a lucrat şi ca avocat.

Directorul Institutului pentru Studii Musulmane Americane, Zakiyyah Muhammad, a declarat că a fost prima femeie judecător musulman din Statele Unite.

Guvernatorul de New York, Andrew Cuomo, a declarat într-un comunicat că Abdus-Salaam a fost un pionier, cu o “busolă morală de nezdruncinat”. “Judecătorul Sheila Abdus-Salaam a fost un jurist care serveşte ca model, a cărei viaţă în serviciul public a urmărit un New York mai corect şi mai drept pentru toţi”, a adăugat el.

La Curtea de Apel, Abdus-Salaam a fost una dintre vocile liberală cele mai de încredere şi mai constante, fiind în mod regulat de partea celor vulnerabili – cei săraci, imigranţii, persoanele cu boli psihice – în faţa intereselor puternice. Tindea să le dea dreptate părţilor care suferiseră răni şi dădeau în judecată mari corporaţii pentru fraudă, încălcarea contractelor sau neglijenţă.

Abdus-Salaam a crescut la Washington, într-o familie săracă ce avea şapte copii. Ea a absolvit Universitatea Columbia în 1977 şi a devenit avocat din oficiu, apoi Procuror General Adjunct. Într-unul dintre primele ei cazuri, a câştigat un proces antidiscriminare pentru peste 30 de femei şoferi de autobus din New York City cărora li se refuzaseră promovări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.