Prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez a afirmat sâmbătă că manifestaţia care va avea loc duminică la Madrid, convocată de partidele PP, Ciudadanos şi Vox sub sloganul „Pentru o Spanie unită! Alegeri acum!”, reprezintă „o Spanie în alb şi negru, care face paşi înapoi”, faţă de „Spania sigură pe care o reprezintă socialiştii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sánchez a declarat că odată cu „pactul” dintre PP şi Ciudadanos, partide de centru-dreapta, cu Vox, „singurul lucru pe care îl reuşesc” partidele lui Pablo Casado şi Albert Rivera este „ca extrema dreaptă să radicalizeze ambele formaţiuni, lucru care va fi verificat mâine”, potrivit La Vanguardia.

Preşedintele Guvernului spaniol a pariat pe „valorile colective, libertate, egalitate şi fraternitate, într-o conjunctură care este o răscruce, pentru că viitorul copiilor noştri poate fi mai rău”.

În plus, Sánchez a asigurat că nu va accepta niciodată dreptul de autodeterminare a Cataloniei. „Autodeterminarea cerută de separatiştii catalani nu există în Constituţie şi nu o vom accepta niciodată”, a spus şeful Executivului.

Preşedintele guvernului catalan, separatistul Quim Torra, i-a transmis sâmbătă lui Sánchez să aibă „curaj şi vitejie pentru a realua dialogul” şi să ajute la rezolvarea politică a conflictului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.