Mai mulţi oameni au murit în explozia din timpul mitingului organizat sâmbătă, în piaţa centrală din Addis Abeba, de prim-ministrul etiopian Abiy Ahmed.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La mitingul de susţinere a prim-ministrului în vârstă de 41 de ani, care de la preluarea mandatului în luna aprilie a iniţiat mai multe reforme radicale, au participat mii de oameni.

„Câţiva etiopieni au fost răniţi. Există şi câţiva oameni care şi-au pierdut viaţa”, a spus Abiy într-o intervenţie televizată.

Explozia a avut loc la câteva minute după ce el îşi susţinuse discursul în piaţa Meskel.

Incidentul a fost descris de Abiy drept „o încercare fără succes a forţelor care nu doresc să vadă Etiopia unită”.

„A fost o grenadă. Cineva a vrut să o arunce pe scena unde se afla prim-ministrul”, a declarat pentru Reuters un membru al comitetului de organizare. „Am văzut vreo cinci oameni răniţi de explozie”.

Abiy i-a surprins pe etiopieni când, luna aceasta, a declarat că este pregătit să implementeze un acord de pace cu Eritreea, semnat în 2000, menit să pună capăt războiului de doi ani dintre cele două state.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.