Prietenia Beijingului cu Moscova este ”tare ca piatra”, dă asigurări ministrul chinez de Externe Wang Yi, în contextul în care un val de sancţiuni, care se intensifică, vizează Rusia, după ce a invadat Uvraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

China se abţine să comenteze intervenţia militară rusă în Ucraina şi refuză să vorbească despre o ”invazie”.

Wang Yi răspundea astfel unei întrebări despre poziţia Chinei în urma valului de sancţiuni internaţionale impuse Rusiei din cauză că a invadat Ucraina.

”China şi Rusia, amândouă membre ale Consiliului de Securitate al ONU, sunt (...) partenerii strategici cei mai importanţi unul pentru celălalt”, subliniază şeful diplomaţiei chineze.

Beijingul şi Moscova ”contribuie” la pacea şi stabilitatea lumii, dă el asigurări.

Prietenia chinezo-rusă este un ”exemplu de relaţie demnă, în care fiecare îl ajută şi susine pe celălalt să se dezvolte”, declara în februarie Vladimir Putin, primit cu mare pompă la Bejing, la Jocurile Olimpice (JO) de Iarnă.

Şeful diplomaţiei chineze anunţă că China este ”dispusă” să joace un rol în criza ucraineană şi să participe, ”în cazul în care este nevoie”, la o mediere internţaională în vederea încheierii războiului.

”Indiferent cât de periculos este peisajul internaţional, vom menţine o concentrare strategică şi vom promova dezvoltarea parteneriatului global între China şi Rusia în noua eră”, a dat el asigurări, citat de Associated Press.

China se delimitează de Statele Unite, Uniunea Europeană (UE) şi alte ţări care au impus sancţiuni Rusiei după ce a invadat Ucraina.

Statele Unite sunt de vină de Eăzboiul din Ucraina, acuză Beijingul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.