Prezenţa în alegerile legislative din weekend, în care alegătorii nord-coreeni au putut vota pentru un singur candidat a fost de 99,99%, mai mare faţă de cea la scrutinul precedent, de 99,97%, scrie presa oficială nord-coreeană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Formaţiunea lui Kim Jong Un, Partidul Muncitorilor, este partidul unic care conduce cu o mână de fier Republica Populară Democratică Coreea (RPDC), numele oficial al acestei ţări izolate, înarmată cu bomba atomică.

Prezenţă la vot de 99,99% în alegerile parlamentare nord-coreene, mai mare decât în urmă cu cinci ani

Din cinci în cinci ani, milioane de alegători sunt chemaţi să aleagă membrii Adunării Supreme a Poporului (ASP), Parlamentul nord-coreean. Însă în fiecare circumscripţie există un singur candidat, a cărui candidatură este aprobată în prealabil, iar rezultatul nu ridică vreo îndoială.

Anul acesta, prezenţa la vot a atins 100%, în contextul în care numai alegătorii ”care se află în străinătate sau lucrează pe mare” nu au putut să ia parte la vot, scrie agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA.

La fel ca în 2014, fiecare dintre cei 687 de candidaţi a obţinut 100% din voturi.

”Toţi alegătorii au participat ca un singur om la acest scrutin, care cimentează puterea unui popor la fel de solid ca o stâncă”, a adăugat agenţia, care citează un raport publicat de Comitetul Electoral Central.

”Sută la sută dintre ei au votat cu candidaţii la ASP înregistraţi în circumscripţiile respective”, precizeazăKCNA.

O listă a candidaţilor nu era disponibilă.

Însă sora celui mai puternic om de la Phenian şi o colaboratoare apropiată a acestuia, Kim Yo Jong, se află între noii aleşi, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yinhap.

În contextul lipsei totale de competiţie, analişti estimează că acest exerciţiu reprezentă un rit care le permite autorităţilor să revendice un mandat popular.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.