Prezenţa în alegerile legislative din weekend, în care alegătorii nord-coreeni au putut vota pentru un singur candidat a fost de 99,99%, mai mare faţă de cea la scrutinul precedent, de 99,97%, scrie presa oficială nord-coreeană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Formaţiunea lui Kim Jong Un, Partidul Muncitorilor, este partidul unic care conduce cu o mână de fier Republica Populară Democratică Coreea (RPDC), numele oficial al acestei ţări izolate, înarmată cu bomba atomică.

Prezenţă la vot de 99,99% în alegerile parlamentare nord-coreene, mai mare decât în urmă cu cinci ani

Din cinci în cinci ani, milioane de alegători sunt chemaţi să aleagă membrii Adunării Supreme a Poporului (ASP), Parlamentul nord-coreean. Însă în fiecare circumscripţie există un singur candidat, a cărui candidatură este aprobată în prealabil, iar rezultatul nu ridică vreo îndoială.

Anul acesta, prezenţa la vot a atins 100%, în contextul în care numai alegătorii ”care se află în străinătate sau lucrează pe mare” nu au putut să ia parte la vot, scrie agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA.

La fel ca în 2014, fiecare dintre cei 687 de candidaţi a obţinut 100% din voturi.

”Toţi alegătorii au participat ca un singur om la acest scrutin, care cimentează puterea unui popor la fel de solid ca o stâncă”, a adăugat agenţia, care citează un raport publicat de Comitetul Electoral Central.

”Sută la sută dintre ei au votat cu candidaţii la ASP înregistraţi în circumscripţiile respective”, precizeazăKCNA.

O listă a candidaţilor nu era disponibilă.

Însă sora celui mai puternic om de la Phenian şi o colaboratoare apropiată a acestuia, Kim Yo Jong, se află între noii aleşi, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yinhap.

În contextul lipsei totale de competiţie, analişti estimează că acest exerciţiu reprezentă un rit care le permite autorităţilor să revendice un mandat popular.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.