Suspectul pentru atacul din oraşul finlandez Turku este un solicitant de azil marocan, în vârstă de 18 ani, care ar fi vizat femei, relatează Russia Today.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Autorităţile finlandeze anchetează atacul de la Turku drept un act terorist

“Suspectul a cerut azil” în Finlanda, a declarat Robin Lardot, de la Biroul Central de Investigaţii, într-o conferinţă de presă organizată sâmbătă.

Agresorul a ajuns în Finlanda anul trecut, a spus Lardot, adăugând că nu este clar dacă bărbatului i-a fost respinsă cererea.

În afară de suspectul principal, poliţia finlandeză a mai reţinut patru cetăţeni marocani, a precizat Krista Granroth, de la Biroul Central de Investigaţii.

Autorităţile au emis un mandat internaţional de arestare pentru a o şasea persoană, a adăugat ea, fără a precizat naţionalitatea acesteia.

Suspectul pare să fi vizat în mod deliberat femei, a spus Granroth, adăugând că ambele persoane ucise au fost femei, la fel ca şi patru dintre cei şase răniţi. Cei doi bărbaţi răniţi se pare că au încercat ssă apere victimele. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.