Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a postat vineri o înregistrare video care arată că se află în Avdiivka, oraş din estul Ucrainei unde se desfăşoară unele dintre cele mai dure lupte ale frontului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oraşul, rămas cu puţini locuitori, este devastat după două luni de atacuri neîncetate ale ruşilor. Avdiivka se află în apropiere de Mariinka. Ministrul rus al apăririi, Serghei Şoigu, îi raporta lui Vladimir Putin zilele trecute că Mariinka a fost cucerit de forţele ruse, ceea ce ucrainenii neagă. Putin l-a instruit pe Şoigu să continue consolidarea teritorială pentru a opera într-o arie mai amplă.

Preşedintele ucrainean a vizitat poziţiile Brigăzii 110 Mecanizate şi a anunţat că a discutat acolo despre situaţia apărării şi despre nevoile de bază. De asemenea, Zelenski i-a premiat pe cei mai buni soldaţi cu distincţii de stat.

"Aceştia sunt oamenii care ţin Ucraina în viaţă. Aici se luptă pentru viaţă şi suntem recunoscători tuturor soldaţilor, fiecărui soldat, marinar, sergent şi ofiţer care poartă acest război pe umerii lor. Vă mulţumesc tuturor, soldaţilor! La Avdiivka, împreună cu echipa, le-am urat soldaţilor un Crăciun fericit şi un An Nou fericit”, spune preşedintele în mesajul său video.

Nu este pentru prima dată când Zelenski se află în apropierea liniilor frontului. Preşedintele s-a deplasat frecvent, mai ales în a doua parte a acestui an, pentru a creşte moralul trupelor, pe măsură ce contraofensiva lansată de Ucraina în vară a întâmpinat o rezistenţă acerbă şi dureroasă, cu multe pierderi de vieţi umane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.