Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat luni şapte zile de doliu naţional în urma cutremurului devastator, soldat cu mii de morţi, despre care a spus că este cea mai mare catastrofă seismică din ţară din 1932 până în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca urmare a cutremurelor care au avut loc în ţara noastră la 6 februarie 2023, a fost declarată o perioadă de doliu naţional de şapte zile. Drapelul nostru va fi coborât în bernă până duminică, 12 februarie 2023,  la apusul soarelui, pe întreg teritoriul ţării noastre şi în cadrul reprezentanţelor străine", a scris Erdogan pe Twitter, publicând în facsimil ordinul prezidenţial în acest sens.

Preşedintele Recep Erdogan urma să aibă o convorbire telefonică, luni seara, cu preşedintele american Joe Biden pe tema cutremurului şi ajutorului care va fi acordat.

UPDATE: Cutremur cu magnitudinea de moment de 7,8 produs în Turcia, urmat de o replică aproape la fel de puternică / Bilanţul depăşeşte 3.000 de morţi în Turcia şi Siria / Doliu naţional de 7 zile în Turcia / În regiunile afectate vine frigul - VIDEO
CITEȘTE ȘI UPDATE: Cutremur cu magnitudinea de moment de 7,8 produs în Turcia, urmat de o replică aproape la fel de puternică / Bilanţul depăşeşte 3.000 de morţi în Turcia şi Siria / Doliu naţional de 7 zile în Turcia / În regiunile afectate vine frigul - VIDEO

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.