Preşedintele rus Vladimir Putin va fi vaccinat împotriv Covid-19 cu vaccinul Sputnik V, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la postul public de televiziune, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A spus că va fi vaccinat, a luat această decizie şi aşteaptă până când vor fi finalizate formalităţile”, a spus purtătorul de cuvânt, citat de site-ul Rossia 1.

Rusia a lansat în luna decembrie un program de vaccinare voluntară cu vaccinul Sputnik V, fabricat în ţară, începând cu grupurile cele mai vulnerabile.

Persoanele cu vârste de peste 60 de ani vor putea să se înscrie de luni pentru vaccinare, a anunţat duminică primarul Moscovei, Serghei Sobianin, la o zi după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat că vaccinul a fost aprobat pentru a fi folosit în cazul persoanelor vârstnice, în urma unui studiu clinic separat.

Preşedintele Putin, în vârstă de 68 de ani, a declarat anterior că vaccinul rus este eficace şi sigur şi că nu vede niciun motiv să nu fie vaccinat, acesta adăugând că aşteaptă până când vaccinul va fi disponibil.

De la începutul pandemiei de coronavirus în Rusia, Putin a lucrat cea mai mare parte a timpului de la distanţă, participând la întâlniri prin videoconferinţe şi având întâlniri limitate.

Preşedintele rus a spus, în luna august, că una dintre fiicele sale a participat la un studiu clinic pentru vaccin şi că s-a simţit bine ulterior.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.