Preşedintele Letoniei Egils Levits a declarat, luni la Riga, că UE şi SUA trebuie să sprijine statutul de candidat la Uniunea Europeană al Ucrainei şi să vină în sprijinul acestei ţări pentru a îi apăra integritatea teritorială şi principiile democratice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am decis azi să invităm Ucraina să participe la toate proiectele implementate în cadrul Iniţiativei Celor Trei Mări. Credem că Ucraina ar trebui să primească statutul de stat candidat de către UE şi am decis să ne implicăm mai profund în cadrul iniţiativei Celor Trei Mări şi cu sprijinul SUA. Am apreciat că SUA va oferi fonduri semnificative pentru fondul Iniţiativei Celor Trei Mări şi vor fi de asemenea discutate aceste posibilităţi. Ne bucură implicarea SUA în această platformă şi dorinţa de a strânge legăturile transatlantice în beneficiul UE. De asemenea, Japonia şi Marea Britanie sunt interesate de această platformă şi au participat, de la distanţă, la Summitul nostru de astăzi”, a afirmat preşedintele Republicii Letonia, Egils Levits, la conferinţa comună cu preşedinţii Poloniei şi României, luni la Riga.

El a adăugat că Europa nu ar fi la fel fără Ucraina, iar integritatea teritorială a acestei ţări, cât şi democraţia trebuie susţinute de UE şi SUA.

Preşedintele Klaus Iohannis  a participat, luni, la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări (I3M) şi la Forumul de Afaceri I3M de la Riga, unde a fost analizat modul în care Iniţiativa trebuie să se poziţioneze în actuala situaţie de securitate europeană, în special contribuţia pe care poate să o aibă, prin implementarea proiectelor strategice de interconectare, în domeniile transport, energie, digital.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.