Preşedintele Republicii Filipine, Rodrigo Duterte, a fost criticat dur după ce a sărutat o muncitoare filipineză în Coreea de Sud, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duterte ţinea un discurs în faţa unor muncitori filipinezi la Seul, în Coreea de Sud, atunci când a chemat două femei pe scenă pentru a le oferi o copie gratuită a unei cărţi.

El a îmbrăţişat-o pe prima femeie şi a sărutat-o pe obraz înainte să îi facă semne celei de-a doua să îl sărute pe buze. După mai multe momente de ezitare şi gesturi repetate ale lui Duterte, preşedintele s-a aplecat pentru a o săruta pe buze pe femeie.

Totul a fost aplaudat de public, majoritatea fiind muncitori filipinezi.

Totuşi, gruparea pentru drepturile omului Gabriela a numit scena „un teatru ieftin al unui preşedinte misogin”.

„Acţiunile sale repetate de macho au ca scop amuzamentul publicului, dar ascund realitatea unei popularităţi în scădere din cauza problemelor precum asasinatele, reforma taxelor şi scandalurile majore de corupţie”, se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Nu este pentru prima oară când Duterte este acuzat de comportament nepotrivit faţă de femei.

În aprilie 2016, el a vorbit într-un discurs ţinut în timpul campaniei sale despre uciderea şi violarea din 1989 a unei femei australiene în oraşul în care era primar la acea vreme.

„Eram furios pentru că a fost violată. Dar era atât de frumoasă, primarul ar fi trebuit să fie primul, ce păcat”, a afirmat Duterte. Mai târziu, biroul său şi-a cerut scuze pentru comentarii.

Mai devreme în acelaşi an, Duterte le-a transmis soldaţilor filipinezi că ar trebui să împuşte în vagin femeile comuniste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.