Preşedintele turc s-a alăturat unei mulţimi imense, la Istanbul, care marchează un an de la oprirea tentativei de lovitură de stat de la 15 iulie, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recep Tayyip Erdogan şi soţia sa se îndreptau către locul unde preşedintele va inaugura un memorial dedicat celor 250 de oameni ucişi în timp ce se opuneau încercării puciştilor de a răsturna Guvernul.

Şeful statului a mărşăluit alături de copii îmbrăcaţi în cămăşi imprimate cu steagul turc şi de rude ale victimelor.

Zeci de mii de persoane au venit în marş către Podul Martirilor de la 15 iulie, peste Bosfor, unde cetăţeni care au răspuns îndemnului lui Erdogan de a ieşi în stradă şi de a se opune puciştilor s-au luptat cu militari turci care încercau să răstoarne regimul.

O mulţime impresionantă s-a masat sâmbătă în zona podului, unde a venit pe o autostradă pe care circulaţia rutieră a fost oprită pe timpul desfăşurării evenimentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.