Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a blocat marţi dimineaţă participarea militarilor moldoveni la un stagiu de pregătire, care urmează să aibă loc în Ucraina. Această decizie vine după ce preşedintele moldovean a interzis deja în două rânduri participarea unor contingente militare la exerciţii multinaţionale, relatează Deschide.md

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Evenimentul menţionat este calificat drept exerciţiu multinaţional, adică unul militar, iar în acest caz este nevoie nu doar de infromarea instituţiei prezidenţiale, dar şi de solicitarea acceptului preşedintelui”, se arată într-un răspuns oficial acordat de liderul moldovean pentru viceministrul Apărării de la Chişinău, Gheorghe Galbura.

Acest răspuns vine după ce viceministrul l-a informat pe preşedinte că 57 de militari moldoveni urmau să participe la stagiul de pregătire Rapid Trident din Ucraina.

De asemenea, militarii moldoveni participă la acest stagiu din 1996, iar viceministrul Apărării a argumentat că detaşarea contingentului moldovan va contribui la pregătirea militarilor care vor partiicpa în misiunea de pacificare KFOR.

Însă, Dodon a rămas de neîndulplecat în decizia sa de a interzice trupelor moldovene să participe la exerciţii militare în străinătate, după ce a interzis anterior două asemenea desfăşurări de trupe, inclusiv la exerciţiul multinaţional Platinum Eagle 17.2, care a avut loc în perioada 24 aprilie - 4 mai la Babadag.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.