Preşedintele chinez Xi Jinping a deschis duminică lucrările summitului de două zile al liderilor celor mai importante economii din lume şi a anunţat că Grupul Celor 20 (G20) urmează să adopte noi măsuri în vederea generării unei dinamici de creştere economică şi evitarea protecţionismului, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel de-al 11-lea summit G20 este găzduit de China, în oraşul Hangzhou (est).

Xi a dat mâna şi a pozat, duminică după-amiaza (ora locală), alături de lideri ai marilor puteri prezenţi la reuniune, inclusiv preşedintele american Barack Obama, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele rus Vladimirr Putin.

După şedinţa foto, cei 20 de lideri au intrat în sala de conferinţe.

În alocuţiunea de deschidere, Xi a declarat că economia mondială se redresează, dar se confruntă cu multiple provocări în domeniile financiar, comercial şi al investiţiilor.

Liderul chinez a anunţat că summitul va discuta despre o creştere economică axată pe inovaţie şi despre o guvernanţă economică şi financiară mondială mai eficientă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.