Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen afirmă că urmăreşte îndeaproape şi cu îngrijorare situaţia la frontiera externă a UE cu Turcia, dând asigurări că Grecia şi Bulgaria - care se confruntă cu un val de migranţi proveniţi din Turcia - au întregul sprijin al UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prioritatea noastră în acest moment este să ne asigurăm că Grecia şi Bulgaria au întregul nostru sprijin. Suntem pregătiţi să furnizăm sprijin suplimentar la frontiera terestră, inclusiv prin Frontex (n.r. - Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă)”, a scris von der Leyen pe Twitter.

Într-o altă postare, ea afirmat că ”CE şi Consiliul European au urmărit îndeaproape şi cu îngrijorare  situaţia la frontiera externă a UE cu Turcia”.

”Preşedintele Consiliului European şi cu mine am fost permanent în contact cu premierii Mitsotakis şi Borissov”, afirmă preşedintele CE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.