Guvernul brazilian a dezvăluit luni modul în care intenţionează să respecte angajamentul de a elimina defrişările din Amazonia până în 2030, folosind o aplicare consolidată a legii împotriva infracţiunilor de mediu şi alte măsuri în cea mai mare pădure tropicală din lume, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sub fostul preşedinte de dreapta Jair Bolsonaro, Brazilia s-a alăturat unui pact încheiat în 2021 cu peste 140 de ţări pentru a pune capăt defrişărilor la nivel mondial până în 2030. Preşedintele de stânga Luiz Inacio Lula da Silva, care a preluat funcţia la 1 ianuarie, a făcut din acest pact o piesă centrală a politicii sale de mediu.

"Mă angajez să reiau poziţia de lider mondial a Braziliei în ceea ce priveşte atenuarea schimbărilor climatice şi controlul defrişărilor", a declarat Lula în discursul rostit cu ocazia evenimentului de lansare a planului.

Planul de acţiune pentru prevenirea şi controlul despăduririlor în Amazon (PPCDAm) stabileşte o politică coordonată în mai mult de o duzină de ministere până la sfârşitul mandatului lui Lula, în 2027.Acesta prevede o utilizare sporită a serviciilor de informaţii şi a imaginilor prin satelit pentru a urmări activitatea infracţională, regularizarea titlurilor de proprietate şi utilizarea unui registru rural pentru a monitoriza gestionarea corectă a pădurilor considerate vitale pentru încetinirea schimbărilor climatice globale.

Pădurile degradate vor fi recuperate şi vegetaţia nativă va fi crescută prin stimulente economice pentru conservarea şi gestionarea durabilă a pădurilor, se arată în plan. Printre măsurile care urmează să fie luate, autorităţile vor verifica încrucişat informaţiile din sistemul financiar cu registrul rural şi cu alte baze de date şi imagini din satelit pentru a elimina tăietorii ilegali de lemne şi creşterea ilegală a vitelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.