Preşedintele Belarusului, Aleksandr Luşakenko, a vizitat, sâmbătă, o închisoare din Minsk pentru a discuta cu opozanţii încarceraţi, a anunţat agenţia Belta, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o fotografie postată pe Telegram, Lukaşenko apare la o masă alături de mai multe persoane îmbrăcate casual. Printre cei prezenţi se numără şi politicianul din opoziţie Viktor Babariko, reţinut în iulie împreună cu fiul său.

Toate persoanele de la masă au în faţă cartonaşe cu numele lor. Singura femeie de la masă este avocata Lilia Vlasova, membru al consiliului de coordonare al opoziţiei, care a fost reţinută în august.

Lukaşenko ar fi vorbit la întâlnirea cu opozanţii despre schimbările pe care le-a propus pentru constituţie. “Constituţia nu poate fi scrisă în stradă”, a afirmat el.

De la alegerile din 9 august, aproape în fiecare săptămână în Belarus au avut loc manifestaţii masive anti-Lukaşenko. Peste 13.000 de persoane au fost reţinute, iar unele au fost eliberate până acum. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.