Preşedintele Barack Obama a decis joi noaptea comutarea sentinţelor primite de 330 de deţinuţi federali, în special a celor condamnaţi pentru posesie de droguri şi infracţiuni non-violente, în ultima zi petrecută la Casa Albă. Liderul american îşi respectă promisiunea de a reduce acele sentinţe de închisoare pe care le consideră disproporţionate cu faptele comise, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest sens, vorbim de cele mai multe comutări de senţinte decise într-o singură zi la Casa Albă.

Barack Obama a redus de-a lungul celor două mandate prezidenţiale pedepsele primite de 1.715 deţinuţi din Statele Unite.

”Marea majoritate a acestor bărbaţi şi femei execută pedepse excesiv de lungi pentru posesie de droguri”, a declarat consilierul de la Casa Albă, Neil Eggleston.

Această măsură înseamnă că Barack Obama a comutat mai multe sentinţe decât orice alt preşedinte din istoria Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.