Preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas şi-a amânat vizita pe care urma să o facă la Moscova în cursul lunii noiembrie, confoirm ministrul adjunct de externe al Rusiei Mihail Bogdanov, relatează Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia – care are relaţii de lucru cu Israelul, Autoritatea Palestiniană şi Hamas – a declarat de mai multe ori că o vizită a lui Abbas la Moscova este posibilă fără a preciza în prealabil o dată.

Ministrul adjunct de externe al Rusiei Mihail Bogdanov a declarat presei de stat că o călătorie a lui Abbas planificată pentru 15 noiembrie a fost amânată.

„A fost amânată la cererea părţii palestiniene”, spune el, citat de agenţiile de presă ruse.

Bogdanov spune că oficialii palestinieni au informat Moscova că „situaţia acum este dificilă” şi că Abbas „nu poate părăsi regiunea”.

Bogdanov a precizat că Rusia „menţine dialogul de lucru cu partea palestiniană în mod constant prin telefon”.

Rusia are relaţii bune atât cu Israelul, cât şi cu Hamas, pe care nu îl consideră o organizaţie teroristă, precizează Times of israel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.