Preşedintele-ales al Braziliei Luiz Inacio Lula da Silva, în vârstă de 77 de ani, a fost operat la laringe, la întoarcerea dintr-un turneu în Egipt şi Portugalia, anunţă luni spitalul care la operat, la Sao Paulo, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luiz Inacio Lula da Silva a fost externat luni dimineaţa (ora locală), după ce a fost supus duminică unei ”laringoplatii”, o intervenţie la laringe.

”Bună ziua, sunt acasă după mica intervenţie de ieri. Totul este în regulă, sunt bine, o săptămână bună tuturor”, a scris el într-o postare pe Telegranm la câteva ore după ce a fost externat de la Spitalul Siriano-Libanez.

Într-un buletin medical se precizează că operaţia a permis ”retragerea unei leucoplazii de pe coarda vocală dreaptă”, nişte plăci albe descoperite la exemene medicale efectuate la 12 noiembrie, cu trei zile înainte turneul în străinătate.

Medicii au exclus prezenţa unei noi tumori, după ce Lula a suferit de un cancer de laringe în 2011, la puţin timp după primele sale două mandate prezidenţiale (2003-2010).

El a remis în anul următor, după ce a făcut radioterapie şi chimioterapie.

În prima sa vizită în străinătate după ce a fost ales împotriva preşedintelui brazilian în exerciţiu Jair Bolsonaro, la 30 noiembrie, Lula s-a dus la COP27, la Sharm el-Sheikh, iar apoi la Lisabona.

El s-a întors în Brazilia sâmbătă.

Un fumător timp de peste 50 de ani, el s-a lăsat de fumat în 2010, în urma unei spitalizări din cauza hipertensiunii.

De-a lungul întregii campanii electorale solicitante împotriva lui Bolsonaro, vocea sa - în mod natural aspră - a devenit şi mai răguşită, iar uneori greu de auzit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.