Preşedinta realeasă a regiunii Île-de-France Valérie Pécresse în alegerile regionale de duminică, un fost ministru al lui Nicolas Sarkozy, nu îndepărtează, luni, la BFMTV/RMC, o posibilă candidatură în alegerie prezidenţiale din primăvara lui 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Voi reflecta la ceea ce urmează în vară”, a declarat ea, precizând că urmează să se ”consulte” în acest sens, înainte de a lua o decizie cu privire la o eventuală candidatură la preşedinţia Franţei.

”Pentru mine, totul începe acum”, declară Valérie Pécresse, care prcizează că are ”convingeri”, ”sensibilităţi” şi ”un anumit număr de valori de apărat”.

Ea pledează ca forţele dreptei şi centrului să se unească şi să decidă împreună ”un mod de departajare” în vederea desemnării unui candidat comun în alegerile prezidenţiale.

”Cred că nu mai putem juca solo”, subliniază ea, precizând că nu face niciun ”proces de intenţie” colegilor săi, dar că responsabilitatea fiecăruia este ”să joace colectiv”.

O uniune a dreptei este, în opinia sa, indispensabilă în vederea ”creării unei a treia forţe” care să-i contracareze pe Emmanuel Macron şi Marine Le Pen.

”Soluţiile noastre nu au fost niciodată atât de susţinute în ţară. Marine Le Pen a încercat din nou să ne fure, Emmanuel Macron a încercat să spună că este de dreapta. Toată lumea a venit pe teritoriul nostru, al convingerilor noastre şi soluţiilor noastre”, argumentează preşedinta regiunii Île-de-France.

Valérie Pécresse consideră că faptul că este femeie ar putea constitui un atu în cazul unei candidaturi la preşedinţia franceză.

”Cred că francezii văd în femei o formă de pragmatism, o lipsă de sectarism”, subliniază ea, salutând ”parcursuri foarte bune” ale lui Ségolène Royal în alegerile prezidenţiale din 2017.

”Ea ar fi putut câştiga dacă nu ar fi luptat împotriva altui candidat foarte bun, Nicolas Sarkozy”, apreciază ea.

”Francezii sunt mult mai pregătiţi decât partidele politice” să aleagă o femeie preşedintă a Franţei, consideră Valérie Pécresse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.