Preşedinta Greciei, Katerina Sakellaropoulou, a venit, joi, în vizită în Ucraina şi a fost primită de preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mă bucur să îi urez bun venit în Ucraina preşedintelui Greciei, Katerina Sakellaropoulou! În acest moment, avem cu toţii nevoie de unitate şi interacţiune maximă. Numai împreună putem readuce securitatea în Europa şi putem garanta pacea”, a scris pe Facebook preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care a postat şi un filmuleţ cu imagini din momentul primirii omoloagei de la Atena.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Vizita a început joi dimineaţă, iar Katerina Sakellaropoulou s-a deplasat mai întaîi în oraşele Bucea şi Irpin, precum şi în satul Borodianka, localităţi din apropiere de Kiev bombardate de Rusia şi unde au fost raportate crime de război.

Katerina Sakellaropoulou a vorbit cu autorităţile locale şi cu locuitorii. La Bucea, preşedintela Greciei a vizitat locul gropilor comune unde sute de ucraineni au fost ucişi de forţele armate ruse şi a participat la o expoziţie de fotografie despre victimele civile ale războiului, relatează ekathimerini.com. Ulterior, Sakellaropoulou a fost primită de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Sakellaropoulou este însoţită în Ucraina de ministrul apărării, Nikos Panagiotopoulos, care se va întâlni cu omologul său Oleksi Reznikov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.