Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis, marţi, că Uniunea Europeană a convenit asupra unei serii de sancţiuni împotriva Rusiei, inclusiv restricţii care vizează limitarea accesului Moscovei la pieţele financiare ale UE, conform Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Şefa executivului UE a subliniat răspunsul Uniunii la decizia preşedintelui Vladimir Putin de a recunoaşte independenţa regiunilor separatise Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei şi de a desfăşura trupe în acele teritorii.
 
„Acest pachet solid conţine o serie de măsuri calibrate. Este un răspuns clar la încălcările dreptului internaţional de către Kremlin”, a precizat von der Leyen.
 
Noul pachet include sancţiuni care „vizează direct persoanele şi companiile implicate în aceste acţiuni”, precum şi „băncile care finanţează aparatul militar rus şi contribuie la destabilizarea Ucrainei”, a adăugat ea.
 
„Limităm capacitatea guvernului rus de a strânge capital pe pieţele financiare ale UE. Vom îngreuna pe cât posibil continuarea acţiunilor agresive din partea Kremlinului”, a spus von der Leyen.
 
Preşedinta UE a mai comunicat că statele membre UE au ajuns la un „acord politic” cu privire la sancţiunile impuse, iar acum vor putea „finaliza rapid” pachetul.
 
UE va interzice, de asemenea, comerţul cu regiunile separatiste, potrivit preşedintei Comisiei.
 
În finalul declaraţiilor, Von der Leyen a emis şi un avertisment către Kremlin.
 
„Acţiunea noastră de astăzi este un răspuns la comportamentul agresiv al Rusiei. Dacă Rusia continuă să escaladeze această criză pe care a creat-o, suntem gata să răspundem cu măsuri suplimentare. Uniunea Europeană este unită şi acţionează rapid”, a conchis ea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.