Preşedinte Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi-a anunţat, miercuri susţinerea în ceea ce priveşte crearea unei Comunităţi politice europene, ea reclamând că ţintele atacurilor cu rachete ruseşti sunt pacea şi securitatea, justiţia şi progresul economic. Oficialul Comisiei Europene subliniază importanţa democraţiilor şi a mobilizării colective pentru extinderea „nucleului de democraţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Naţiunile lumii au construit împreună un sistem internaţional care promovează pacea şi securitatea, justiţia şi progresul economic. În prezent, acesta este însăşi ţinta rachetelor ruseşti. Ceea ce am văzut pe străzile oraşului Bucea, în lanurile de cereale incendiate şi acum la porţile celei mai mari centrale nucleare din Ucraina nu este doar o încălcare a normelor internaţionale. Este o încercare deliberată de a le anihila. Acest moment de cotitură din politica mondială necesită o regândire a agendei noastre de politică externă. Este momentul să investim în puterea democraţiilor. (...) Iată de ce susţin apelul de a crea o Comunitate politică europeană şi ne vom prezenta ideile în acest sens în cadrul Consiliului European”, a afirmat Ursula von der Leyen miercuri, în plenul Parlamentului European. 
Mesajul preşedintelui Comisiei Europene pentru cetăţenii din Balcanii de Vest, Ucraina, Moldova şi Georgia este: „Faceţi parte din familia noastră, viitorul vostru este în Uniunea noastră, iar Uniunea noastră nu este completă fără voi”.
Von der Leyen este de părere că Europa trebuie să „depună eforturi pentru a extinde acest nucleu de democraţii”; iar acest lucru poate fi realizat prin aprofundare relaţiilor şi consolidare democraţiilor de pe continent.
„Viitorul nostru depinde însă şi de capacitatea noastră de a interacţiona şi cu alte ţări, nu numai cu principalii noştri parteneri democratici. Multe ţări – fie ele mai apropiate sau mai îndepărtate geografic – împărtăşesc interesul de a colabora cu noi în ceea ce priveşte marile provocări ale acestui secol, cum ar fi schimbările climatice şi digitalizarea. (...) Voi convoca împreună cu preşedintele Biden o reuniune a liderilor pentru a revizui şi a anunţa proiectele de punere în aplicare”, a adăugat Von der Leyen.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.