Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a promis marţi o lege referitoare la profilul rasial şi alte probleme ridicate de uciderea de către poliţie a bărbatului de culoare George Floyd, în timp ce alţi parlamentari au avertizat împotriva folosirii armatei pentru combaterea protestelor din Statele Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Democraţii din Cameră analizează propuneri referitoare la mai multe probleme, dar Pelosi a descris profilarea rasială a suspecţilor ca fiind o problemă universală ”de care trebuie să scăpăm”.

”În scurt timp...vor fi luate decizii şi cred că americanii vor fi bine serviţi”,  spus ea.

Pelosi şi alţi democraţi au atacat maniera în care preşedintele Donald Trump a gestionat protestele, după ce au fost folosite gaze lacrimogene şi gloanţe pentru a îndepărta protestatarii din jurul Casei Albe, chiar înainte ca acesta să meargă în zonă pentru a se poza la o biserică cu o biblie.

”Naţiunea are nevoie de o conducere calmă şi echilibrată, o mână sigură şi o inimă mare, calităţi pe care preşedintele Trump nu le-a afişat niciodată”, a declarat liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer.

Schumer a cerut adoptarea unei reforme a prevederilor referitoare la aplicarea legii până pe 4 iulie.

Protestele s-au intensificat după moartea lui Floyd, un bărbat de culoare care a murit în timp ce un poliţist alb îl ţinea imobilizat cu genunchiul pe gât. Ulterior, poliţistul a fost acuzat de crimă.

Protestele au degenerat însă în violenşe şi în devastarea multor locaţii, iar Trump a ameninţat că va desfăşura trupe federale dacă autorităţile locale nu reuşesc să le oprească.

Unii republicani şi-au exprimat rezervele. ”Aceasta ar trebui să fie ultima soluţie. Trebuie să restaurăm ordinea. Dar folosirea unor trupe militare active în astfel de circumstanţe ar fi un eveniment rar”, a spus senatoarea Lindsey Graham, care este o susţinătoare a lui Trump.

Reprezentanta Elissa Slotkin, care a lucrat în domeniul apărării, a avertizat împotriva folosirii armatei în scopuri politice. ”Acesta este un drum periculos pentru instituţiile noastre, armata şi naţiunea noastră”, a scris pe Twitter democrata din Michigan.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.