Jurnaliştii Wall Street Journal au dezvăluit sâmbătă că planurile pentru stabilirea unui prim contact între administraţia preşedintelui Donald Trump şi regimul de la Phenian au eşuat, după ce reprezentanţii Departamentului de Stat au respins acordarea unei vize emisarului nord-coreean Choe Son Hui. Această primă întâlnire urma să aibă loc în perioada 1-2 martie la New York, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest moment nu se ştie ce a determinat Departamentul de Stat să respingă acordarea vizei lui Choe Son Hui, dar ar fi putut să joace un rol în acest sens ultima lansare a unei rachete balistice de către regimul nord-coreean sau asasinarea lui Kim Jong Nam pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur.

Oficialii sud-coreeni şi americani au susţinut de la început că responsabili de asasinarea lui Kim Jong Nam sunt agenţii nord-coreeni finanţaţi de către Phenian.

Însă, Departamentul de Stat a negat existenţa acestor posibile discuţii.

”Guvernul Statelor Unite nu a avut niciun plan de a se implica în discuţii bilaterale la New York”.

Întâlnirea din New York ar fi reprezentat prima vizită din ultimii şase ani a unui emisar nord-coreean de rang înalt în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.