Un purtător de cuvânt al ambasadei chineze la Washington, întrebat despre informaţiile din presă conform cărora Rusia cere Chinei ajutor militar, a spus că Beijingul este concentrat să evite ca războiul din Ucraina "să scape de sub control", relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Prioritatea acum este de a preveni escaladarea situaţiei tensionate sau chiar scăparea de sub control”, a spus el, a declarat Liu Pengyu, purtător de cuvânt al ambasadei Chinei de la Washington, conform Reuters.

Duminică, Financial Times şi alte instituţii de presă au anunţat că oficialii americani cred că Rusia a cerut ajutor militar Chinei, precum şi sprijin economic.

Întrebat despre aceste informaţii, purtătorul de cuvânt a spus că "nu a auzit niciodată de asta".

Oficialii americani au avertizat că China s-ar confrunta cu consecinţe dacă va lua măsuri pentru a ajuta Rusia să evite sancţiunile.

Până acum, China a rămas public neutră în conflict şi nu a condamnat invadarea Ucrainei de către Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.