Premierul britanic Rishi Sunak l-a sunat marţi pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi i-a transmis că poate conta pe sprijinul Marii Britanii pe termen lung, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Liderii au discutat despre oribilele atacuri cu drone asupra Ucrainei din ultimele zile", a anunţat purtătorul de cuvânt de la Downing Street 10.

"Prim-ministrul a declarat că Ucraina poate conta pe Marea Britanie, pentru că va continua să o sprijine pe termen lung, aşa cum am demonstrat prin livrarea recentă a peste 1.000 de rachete antiaeriene", a precizat guvernul britanic, care mai spune că în prezent "se lucrează la furnizarea de noi echipamente în următoarele săptămâni şi luni pentru a asigura victoria Ucrainei pe câmpul de luptă".

Liderii au convenit să rămână în strânsă legătură în următoarele săptămâni, informează comunicatul britanic.

La rândul său, într-un mesaj postat pe Telegram, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că el şi premierul britanic, Rishi Sunak, au luat "decizii concrete". 

"Împreună cu prim-ministrul Regatului Unit, Rishi Sunak, am discutat despre continuarea cooperării în domeniul apărării. Am convenit să ne intensificăm eforturile pentru a ne apropia victoria încă din acest an. Avem deja decizii concrete în acest sens”, a afirmat Zelenski, potrivit The Guardian.

Luna trecută, BBC relata că premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a ordonat un raport care să evalueze evoluţiile războiului din Ucraina, pentru a putea cântări contribuţiile militare ale Marii Britanii, iar oficiali de rang înalt se temeau că şeful guvernului de la Londra ar putea avea o abordare mult mai precaută faţă de cea a predecesorului său Boris Johnson, în timp ce războiul din Ucraina intră într-o fază-cheie.

Prima deplasare în străinătate a lui Rishi Sunak, după ce a devenit prim-ministru, a fost în Ucraina. Rishi Sunak a declarat atunci că Marea Britanie va fi alături de Ucraina "până la capăt".

Marea Britanie a fost unul dintre cei mai mari furnizori de ajutor militar pentru Kiev de când forţele trimise de Vladimir Putin au invadat Ucraina, în februarie.

Auditul cerut de Sunak, o "analiză bazată pe date", era menit să evalueze progresul războiului şi semnificaţia contribuţiilor militare ale Regatului Unit în Ucraina. "Nu este vorba despre o declaraţie de intenţie. Este vorba despre a analiza ce am investit şi ce am obţinut", preciza sursa BBC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.