Premierul Hassane Diab se va adresa libanezilor la ora 19.30, cel mai probabil pentru a anunţat demisia guvernului său, la şase zile de la exploziile care au devastat Beirutul şi împrejurimile, provocând moartea a 150 de persoane şi 6.000 de răniţi, scrie cotidianul libaney independent L'Orient-Le Jour.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La această oră nu este clar dacă Diab va vorbi după ce va prezenta demisia cabinetului său preşedintelui Michel Aoun sau înainte, dar acest cabinet este considerat demisionar. 

"Da, guvernul a demisionat", a declarat ministerul Sănătăţii, Hamad Hassan, părăsind Grand Serail unde s-a reunit guvernul.

La 4 august, două explozii de o violenţă incredibilă au devastat portul din Beirut şi mai multe cartiere din capitală, provocând 158 de morţi şi 6.000 de răniţi, potrivit unui bilanţ provizoriu. 

Conform versiunii oficiale, explozia a fost declanşată de un incendiu la un depoyit cu 2.750 de tone de nitrat de amoniu stocat în port din 2014, fără măsuri de siguranţă, potrivit afirmaţiilor premierului. 

Preşedintele Republicii, Michel Aoun, a evocat ipoteza unei bombe sau rachete. El a respins cererile unei anchete internaţionale, estimând că ea "ar dilua adevărul". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.