Premierul Israelului, Naftali Bennett, a primit, vineri, a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului, el încurajând populaţia să îi urmeze exemplul, după ce vârsta minimă pentru o doză suplimentară a fost scăzută la 40 de ani, pe fondul creşterii numărului de contaminări, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Dacă o să mergeţi să vi se facă a treia doză, putem evita a patra perioadă de izolare. Am constatat o mare eficienţă a vaccinurilo, cu siguranţă, şi aceasta este calea de a scăpa de virus. Putem să câştigăm împreună lupta”, a afirmat Bennett, în vârstă de 49 de ani, înainte de a i se face vaccinul la un spital public din Kfar Saba.

În ultimele zile, Israel a înregistrat în medie aproximativ 8.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi, un record după ianuarie.

Pentru o luptă mai eficientă împotriva propagării virusului, Ministerul israelian al Sănătăţii a decis joi ca vârsta minimă pentru a treia doză de vaccin să fie 40 de ani.

În total, în Israel s-au raportat până acum peste 970.000 de cazuri de covid-19. Dintre cei infectaţi, peste 6.700 au murit. Au primit până în prezent două doze de vaccin cel puţin 5,4 milioane de israelieni, adică 58 la sută din populaţie. Aproximativ 1,2 milioane de oameni au primit-o şi pe a treia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.