Premierul haitian Ariel Henry anunţă că Guvernul său vrea să creeze condiţiile care să permită organizarea unor alegeri cât mai rapid posibil, în urma asasinării fostului preşedinte Jovenel Moïse în reţedinţa sa la Port-au-Prince, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asasinarea şefului statului, atribuită unui grup de mercenari în principal columbieni, a amplificat o criză politică şi tulburări în Haiti, iar puteri occidentale au îndemnat la organizarea cât mai rapid a unui scrutin în vederea desemnării unui nou preşedinte şi legitimării Guvernului.

Alegeri prezidenţiale şi legislative erau programate la termen la sfârşitul lui septembrie.

”Misiunea acestui Guvern este să pregătească condiţiile oranizării unor alegeri cât mai rapid posibil”, a anunţat în prima sa conferinţă de presă de la intrarea în funcţie, săptămâna trecută, Ariel Henry.

El a dat asigurări că va acţiona în vederea unei restabiliri a încrederii în Guvern şi a precizat că urmează să angajeze un dialog cu societatea civilă şi liderii politici cu scopul de a degaja un consens cu privire la ceea ce este de făcut în continuare.

Ariel Henry, în vârstă de 71 de ani, nu a precizat vreo dată în vederea organizării alegerilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.