Premierul grec Kyriakos Mitsotakis - criticat de opoziţie, numeroşi locuitori şi autorităţi locale cu privire la gestionarea crizei incendiilor, a cerut luni ”iertare pentru posibile erori”, în timp ce Grecia este devastată de opt zile de incendii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cer iertare pentru posibile erori” comise în răspunsul guvernamental, a declarat el luni seara într-o alocuţiune televizată.

”Noi am făcut tot ceea ce era omeneşte posibil, dar în mai multe cazuri nu a fost suficient”, a declarat el.

”Vom începe să ne pansăm rănile. Zonele arse vor fi reîmpădurite (...). Iar lucrările de protecţe împotriva inundaţiilor necesare vor fi lansate imediat”, a anunţat concomitent, pe Twitter, Mitsotakis.

”Vom fi alături de sinistraţi”, a promis el şi a dat asigurări că un program specific urmează să fie implementat pe Insula Evia.

Primarul din Istiaia, o comună situată pe Insula Evia, a denunţat marţi ”greşeli” comise de Guvern.

”S-au făcut greşeli, iar noi trebuie să învăţăm lecţia. Statul grec nu va trebui să uite vreodată ceea ce s-a întâmplat în nordul Eviei”, a declarat la postul public de televiziune ERT Yiannis Kotzias.

Aproximativ 650 de pompieri acţionau marţi pe Insula Evia - dintre care aproximativ 250 din Ucraina, Serbia şi România -, susţinuţi de 17 elicoptere bombardiere cu apă - două din Elveţia şi două din Egipt - şi de opt avoiane - între care trei Canadair din Franţa -, a anunţat luni seara Protecţia Civilă.

Mii de hectare au fost distruse pe Insula Evia, sute de locuinţe au fost făcute scrum, iar peste 2.700 de persoane au fost evacuate pe mare.

Grecia este devastată de două săptămâni de un val de incendii violente, favorizate de secetă şi caniculă - soldate cu doi morţi şi zeci de răniţi spitalizaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.