Premierul francez Gabriel Attal se gândeşte la mai multe posibilităţi de a uşura viaţa părinţilor divorţaţi prin scurtarea timpului de muncă şi vrea să prezinte la sfârşitul lui martie, într-un seminar guvernamental, propuneri în acest sens, relatează La Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriel Attal a anunţat în ziarul economic şi financiar francez La Tribune Dimanche, că se gândeşte la mai multe piste - o reducere a numărului zilelor de muncă la patru, la patru şi jumătate sau introducerea unor săptămâni ”diferenţiate” de patru zile de muncă ale părinţilor divorţaţi, atunci când este rândul acestora să stea cu copiii.

El a experimentat, pe când era ministru al Conturilor Publice, săptămâna de muncă de patru zile, în administraţia sa, fără reducerea timpului de muncă.

În ianuarie, în discursul de politică generală, şeful Guvernului francez le-a cerut miniştrilor ”să experimenteze săptămâna de patru zile, fără reducerea timpului de muncă”, în ”administraţiile lor centrale şi deconcentrate”.

Aceste opţiuni urmează să fie prezentate în cadrul unui semninar guvernamental consacrat muncii, prevăzut la 27 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.