Premierul britanic David Cameron i-a adus un omagiu vibrant reginei, care a împlinit joi 90 de ani, într-un discurs rostit în Camera Comunelor, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prim-ministrul a declarat că nicio altă ţară nu are un lider “atât de înţelept şi de răbdător” şi a subliniat că, atunci când un cineva o întâlneşte pe regină, “îşi aminteşte pentru tot restul vieţii”.

Cameron le-a spus aleşilor că amploarea serviciului public făcut de suverană este uimitor şi a enumerat o parte dintre realizările acesteia, printre care faptul că s-a întâlnit cu un sfert dintre toţi preşedinţii americani din istorie şi că a consiliat 12 premieri.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Prim-ministrul a recunoscut că, uneori, i-a pus răbdarea la încercare monarhului, dar a negat că ar fi făcut-o vreodată să adoarmă “tot vorbind despre Europa”, aşa cum se întâmplă în piesa de teatru “The Audience”.

Liderul laburist Jeremy Corbyn, un republican înfocat, a continuat seria omagiilor aduse reginei. “Îi admir energia şi îi urez succes în angajamentul său continuu şi extraordinar din viaţa publică – îi urez o zi de naştere foarte fericită”, a spus el.

Regina se va întâlni joi, în apropiere de castelul Windsor, cu cei care vor să îi ureze “la mulţi ani”, după care va aprinde o torţă, prima din totalul de 1.000 ce vor fi aprinse în toată ţara cu această ocazie.

De asemenea, în Hyde Park şi la Turnul Londrei, din capitală, vor fi trase salve de tun, în timp ce Parlamentul va fi luminat în roşu, alb şi albastru.

“Acum ne dăm seama cu adevărat (...) ce moment important este că regina sărbătoreşte 90 de ani, iar, după tot ce a realizat, este chiar un moment important pentru familie”, a declarat nepotul său, Prinţul William, într-un interviu pentru Sky News.

Apropiaţii spun că regina Elizabeth, care se află pe tron de 64 de ani, este mult mai interesată de evenimentele care marchează ziua sa de naştere decât a fost de faptul că, în septembrie anul trecut, a devenit monarhul care a domnit cel mai mult în Marea Britanie, depăşind-o pe stră-străbunica sa, regina Victoria.

Evenimentele de joi pot fi considerate ”o repetiţie” pentru celebrările oficiale, plănuite pentru începutul lunii iunie, deschizând drumul pentru un veritabil ”sezon de petreceri”, care vor dura şase săptămâni şi care vor culmina cu sute de petreceri de străzile oraşelor britanice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.