Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a anunţat duminică seară că va demisiona săptămâna viitoare de la conducerea executivului, după ce candidata formaţiunii de guvernământ, Ţeţka Ţaceva, a pierdut al doilea tur al scrutinului prezidenţial în faţa rivalului socialist Rumen Radev, transmite Novinite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rumen Radev a reuşit să obţină între 58-60% dintre voturile exprimate, potrivit datelor din exit poll-uri.

Anterior, Borisov a promis că se va retrage de la conducerea executivului dacă preşedinta legislativului, Teţva Ţaceva va pierde primul tur al scrutinului prezindenţial din Bulgaria. Însă, premierul şi-a retras declaraţia în urmă cu două săptămâni şi a precizat că va demisiona doar după al doilea tur.

Bulgaria: Primele exit poll-uri îl dau drept câştigător al scrutinului prezidenţial pe Rumen Radev
CITEȘTE ȘI Bulgaria: Primele exit poll-uri îl dau drept câştigător al scrutinului prezidenţial pe Rumen Radev

Boiko Borisov l-a felicitat pentru victorie pe fostul comandat aerian Rumen Radev.

”Potrivit rezultatelor este clar că actuala coaliţie de guvernare nu mai are o majoritate şi nici nu poate să treacă bugetul”, a declarat premierul Borisov.

Liderul bulgar a dat vina pentru eşec inclusiv pe partenerii de coaliţie de la Blocul Reformist şi de la Frontul Patriotic.

Borisov este din ce în ce mai nepopular în rândul alegătorilor bulgari, nemulţumiţi de condiţiile de viaţă în cea mai săracă naţiune din Uniunea Europeană.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.