Bilanţul atacului în Piaţa de Crăciun de la Strasbourg, marţi seara, a fost corectat din nou miercuri dimineaţa, de către prefectura din Bas-Rhin, care a anunţat din nou trei morţi şi 13 răniţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura a anunţat anterior un bilanţ de doi morţi şi 14 răniţi.

Nicio explicaţie nu a fost furnizată, pentru a motiva vreunul dintre cele două bilanţuri.

Primarul oraşului, Roland Ries, a anunţat un bilanţ mai grav - de patru morţi - în noaptea de marţi spre miercuri, după care ministrul de Interne Christophe Castaner a avansat un bilanţ revizuit în scădere de trei morţi, într-o conferinţă de presă la ora locală 2.00 (3.00, ora României).

Presupusul autor al faptelor, un bărbat în vârstă de 29 de ani, pe numele căruia există o ”fişă S” - privind Securitatea Statului - este în continuare fugar. El este căutat în mod activ de forţele de ordine - patru-cinci unităţi mobile au fost mobilizate pe teren, susţinute de mijlooace aeriene şi de echipe din cadrul Raid, Brigăzii de Căutare şi Intervenţie (BRI) şi Forţei Sentinelle, a precizat prefectura.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, 420 de poliţişti şi 200 de jandarmi sunt mobilizaţi.

Atacatorul care a stat în mai multe rânduri la închisoare în urma unor infracţiuni de drept comun, a schimbat focuri de armă cu forţe de ordine, dar a reuşit să fugă.

Un purtător de cuvânt al Statului Major al Armatelor, colonelul Patrik Steiger, a revenit asupra a ceea ce s-a întâmplat marţi seara şi a anunţat că nu a fost rănit vreun militar în aceste schimburi de focuri.

Doar ”o armă a fost avariată de tiruri ale atacatorului”, a declarat el pentru AFP.

”Asta s-a întâmplat către ora (locală) 20.00 (21.00, ora României), în timp ce un grup (de membri ai Forţei) Sentinelle aflaţi în patrulare, alertaţi de tiruri, s-a îndreptat către Place Kléber (în centrul oraşlui Strasbourg) şi a dat, într-o stradă adiacentă, nas în nas sau aproape cu atacatorul”, a povestit Steiger.

”După ce atacatorul a deschis focul asupra lor, cei doi militari din faţă au ripostat, iar el a fugit”.

Centrul Strasbourgului a fost blocat o mare parte a nopţii de marţi spre miercuri, însă măsurile au fost ridicate către ora locală 2.30 (3.30, ora României). Toate manifestaţiile au fost interzise miercuri în capitala Alsaciei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.