Ucraina a afirmat luni că s-a confruntat cu un atac "record" de 90 de drone lansate de Rusia în noaptea de Anul Nou, vizând în special Liovul şi Odesa. Cel puţin o persoană a fost ucisă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Potrivit forţelor aeriene ucrainene, 87 din cele 90 de drone explozive Shahed lansate de forţele ruseşti din patru direcţii au fost distruse în zbor.

"Inamicul a folosit un număr record de drone de atac", a precizat armata.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, patru rachete sol-aer S-300 au vizat regiunea Harkov (nord-est) şi trei rachete antiradar Kh-31 şi una Kh-59 au vizat regiunile Herson şi Zaporojie din sud.

În regiunea Liov, din vestul ţării, aproape de graniţa cu Polonia, loviturile au avariat o universitate şi un muzeu a cărui istorie este legată de două personalităţi naţionaliste ucrainene care au colaborat cu naziştii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit primarului Andriï Sadovi.

În regiunea Odesa (sud), o persoană a fost ucisă şi opt rănite în acest atac nocturn, potrivit autorităţilor locale.

În Hmelniţki, un copil a fost rănit.

De asemenea, o femeie a fost ucisă luni în bombardamentele ruseşti în regiunea Herson, a anunţat pe Telegram şeful administraţiei regionale, Oleksandr Prokudin.

La rândul său, Rusia a raportat bombardamente ucrainene şi atacuri cu drone în regiunea de frontieră Belgorod, care nu au provocat victime.

Moscova şi Kievul au asistat la o escaladare a violenţelor în ultimele zile, cu un atac fără precedent la Belgorod, în Rusia, soldat sâmbătă cu 24 de morţi. Acesta a urmat unui atac cu rachete asupra Ucrainei, vineri, pe care Kievul l-a calificat drept "masiv" şi care s-a soldat cu aproape 40 de morţi.

ŞTIREA INIŢIALĂ: 

Armata ucraineană a declarat luni că un atac cu drone ruseşti în cursul nopţii asupra oraşului Odesa a vizat infrastructura portuară, iar un incendiu a izbucnit într-unul dintre terminalele portuare ca urmare a bombardamentului, relatează Reuters.
 
"Prioritatea clară a inamicului rămâne infrastructura portuară din Odesa, un număr mare de drone au fost direcţionate dinspre mare spre zona de coastă", a declarat Comandamentul militar de sud al Ucrainei pe Telegram.
 
Acesta a precizat că incendiul a fost stins cu promptitudine şi că nu au existat victime.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.