Starea de urgenţă, cel mai ridicat nivel de alertă în lupta împotriva epidemiei covid-19, urmează să fie ridicată - vineri - în Portugalia, a anunţat într-o alocuţiune televizată preşedintele Marcelo Rebelo de Sousa, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului portughez a justificat această măsură printr-o scădere a numărului cazurilor de covid-19, iar Portugalia se pregăteşte să relaxee din nou izolarea strictă pe care a impus-o în urmă cu trei luni.

”În absenţa stării de urgenţă, este necesară menţinerea sau adoptarea tuturor măsurilor esenţiale în vederea împiedicării oricărui revers”, a subliniat marţi, în această alocuţiune, Rebelo de Sousa.

Portugalia urmează să treacă în stare de ”calamitate”, ceea ce le permite autorităţilor să impună, în contnuare, anumite măsuri în vederea reducerii riscului contagiunii, însă aceste măsuri sunt mai limitate şi este necesar să fie justificate.

”Dacă va fi necesar, nu voi ezita să instaurez o nouă stare de urgenţă”, a avertizat preşedintele portughez.

Portugalia, o ţară cu puţin peste zece milioane de locuitori, a înregistrat în mod oficial 16.970 de morţi din cauza covid-19 şi 834.991 de cazuri de covid-19.

Ea a anunţat luni că nu a înregistrat niciun caz de covid-19, pentru prima oară din august 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.