Mii de pompieri au luptat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, împotriva incendiilor care au cuprins o zonă de munte din centrul Portugaliei şi care s-au soldat cu opt răniţi, informează agenţia Belga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre răniţi, aflat în stare gravă, a fost evacuat cu elicopterulla Lisabona, a anunţat comandantul Protecţiei civile, Luis Belo Costa.

La ora 03.00 (02.00 GMT), peste 1.100 de pompieri şi 400 de vehicule erau angajate în lupta împotriva flăcărilor, conform site-ului Protecţiei civile.

De asemenea, şi armata portugheză a anunţat că va trimite 20 de militari şi patru autovehicule pentru "a deschide calea în vederea accesului pompierilor".

Douăzeci de avioane şi elicoptere antiincendiu au fost desfăşurate sâmbătă, dar zbourile au încetat la căderea nopţii în această regiune unde în 2017 au murit 114 persoane din cauza incendiilor. 

Incendiile s-au declanşat sâmbătă în trei zone cu acces dificil din regiunea Castelo Branco, la 200 km nord de Lisabona. Locuitorii din mai multe sate au fost evacuate din motiv de precauţie.

Din cauza căldurii, şase regiuni din centrul şi sudul Portugaliei au fost plasate, sâmbătă, sub alertă maximă de incendii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.