Producătorul de bolizi de lux Porsche, o filială a Volkswagen (VW), a anunţat luni o creştere a participaţiei sale în cadrul constructorului croat de maşini electrice Rimac, o tranzacţie care ar putea avea legătură cu o viitoare achiziţie a acestuia din urmă a mărcii Bugatti, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul de Supraveghere al Porsche a validat vineri creşterea partipaţiei la Rimac Automobili de la 15% la 24%, în valoare de 70 de milioane de euro, ceea ce ”ilustrează lărgirea parteneriatului strageic”, anunţă constructorul într-un comunicat.

Presa a scris în trecut despre o investiţie importantă a Porsche la Rimac în legătură cu achiziţionarea de către întreprinderea croată a mărcii de lux Bugatti, proprirtatea Volkswagen, şi a Bugatti Veyron, unul dintre cele mai scumpe şi rapide automobile din lume.

Porsche nu a menţionat luni o asemenea operaţiune.

Marca de la Zuffenhausen (sud-vest) a achizişionat în 2018 capital la Rimac, care se află în prezent ”pe cale să devină un firnizot direct al Porsche şi altor constructori” de componente complexe.

Devenit cu o viteză-fulger unii dintre liderii mondiali ai tehnologiei automobilului electric, Rimac, înfiinţat în 2009 şi care are în prezent 1.000 de angajaţi, vinde, de asemenea, la preţuri aiuritoare maşini de tip ”supercar” sportive, care pot atinge peste 400 km/h.

”Pentru Rimac şi Porche este important ca cele două întreprinderi să rămână independente”, declară Mate Rimac, CEO-ul şi fondatorul întreprinderii, supranumit de presă ”Elon Musk al Balcanilor”.

CEO-ul Volkswagen Herbert Diess vrea o accelerare către domeniul electric a grupului, care deţine 12 mărci, şi o simplificare a structurilor în vederea unei mai bune valorizări la bursă.

VW şi-a introdus la bursă divizia de TIR-uri Traton - mărcile MAN şi Scania - şi şi-a vândut partea pe care o deţinea la producătorul de cutii de viteză Renk.

Presa evocă, de asemenea, discuţii în vederea unei viitoare introduceri la bursă, cel puţin parţială, a Porsche.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.