Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko l-a îndemnat vineri pe succesorul său Volodimir Zelenski ”să nu aibă încredere în (preşedintele rus Vladimir) Putin niciodată”, cu câteva zile înaintea unei întâlniri cu liderul de la Kremlin la un summit privind Războiul din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un editorial publicat în ziarul ”Ukrainska Pravda”, Poroşenko îi spune lui Zelenski că ”Putin manipulează pe toată lumea, cu privire la fond, fapte, cifre, hărţi, emoţii”.

”În acest context, un sfat sincer: evitaţi întâlnirile ochi în ochi cu Putin atunci când este posibil, pentru a nu cădea victimă linguşelilor şi manipulărilor, jocurilor sale asupra emoţiilor”, scrie bogatul om de afaceri, care a fost zdrobit de Zelenski în alegerile prezidenţiale anul acesta.

Preşedinţii rus şi ucrainean se întâlnesc luni la Paris, în prima lor reuniune, sub patronajul franco-german, pentru a relansa negocierile de pace în estul Ucrainei - singurul război activ din Europa.

Niciun progres real nu este aşteptat la acest summit, însă organizarea unei asemenea reuniuni este primită cu optimism, după trei ani de paralizie a negocierilor la cel mai înalt nivel.

Războiul între Kiev şi separatiştii proruşi din regiunea Donbas s-a soldat cu 13.000 de morţi în decurs de cinci ani.

Occidentul şi Ucraina acuză Moscova de finanţarea şi înarmarea separatiştilor proruşi, acuzaţii dezminţite de Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.